Menü
Fuvarozó vagy szállítmányozó? Egyáltalán nem mindegy!

Fuvarozó vagy szállítmányozó? Egyáltalán nem mindegy!

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Amikor áruszállítás a feladat, a vállalkozók nagy része nem tudja tulajdonában lévő gépjárművel, saját személyzettel megoldani a dolgot. Ilyenkor szoktunk körülnézni a piacon, és keresni valakit, aki a munkát elvégzi nekünk. Ekkor jönnek szembe a fuvarozó és szállítmányozó cégek – de vajon tisztában vagyunk azzal, hogy a kettő között mi a különbség?

Először nézzük meg a két szó jelentését!

A szállítmányozás szellemi tevékenységet takar. A szállítmányozó ugyanis szakmai ismeretét, kapcsolatrendszerét, illetve piacismeretét használja fel a munkája során.

Ezzel szemben a fuvarozás teljesen más foglalatosságot jelent. A fuvarozó ugyanis saját gépparkkal és szakembergárdával rendelkezik. Ő rögtön a gyakorlati oldaláról ragadja meg a munkát.

A szállítmányozóról (speditőr) tehát az alábbiakat lehet elmondani:

Közvetítői szerepe van: a fuvarozás megszervezése a feladata
A konkrét fuvarozáshoz fuvarozó cég szolgáltatását veszi igénybe
Az áruszállítást partnerhálózatán keresztül szervezi meg

A fuvarozó ezzel szemben:

Saját, a fuvarozási munkákhoz kialakított, speciális gépparkkal rendelkezik
Szakember gárdát alkalmaz, akik mind a rakodási, mind a szállítási feladatokban gyakorlattal és ismerettel bírnak
A más tulajdonában lévő árut juttatja el egyik pontból a másikba, a megrendelő elvárásai alapján

Melyiket válasszuk?

Több évtizedes tapasztalattal a hátunk mögött azt tudjuk mondani, hogy érdemes megbízható fuvarozó céget keresnie. Megmondjuk, miért!

Ha közvetlenül a fuvarozótól rendeli meg a szállítási szolgáltatást, anyagilag jobban jár – hiszen nem kell kifizetnie a közvetítésért a speditőri díjat.
Közvetlenebb a kommunikáció az üzleti partnerek között: átlátható, hogy konkrétan kivel szállíttatunk, és kevesebb félreértés is adódik.
A fuvarozónál jobban senki sem ismeri a saját gépparkját! Így segíteni tud a megrendelőnek, hogy a legmegfelelőbb szállítóeszközt válassza.
Belföldi fuvarozás esetén mindenképpen jobban jár a fuvarozó céggel: kedvezőbb árakat kínál, és a szervezési része egyáltalán nem olyan bonyolult, hogy szükség lenne egy plusz logisztikai cégre.
Ha egyszeri fuvarozás, például költözés a megbízatás, teljesen felesleges egy szállítmányozó céget igénybe venni.
Az internet világában egyáltalán nem bonyolult belföldi fuvarozáshoz értő, profi céget találni. Ez talán még húsz éve nehézséget jelentett, de ez már a múlt!

Mindenképpen azt tudjuk tehát ajánlani, hogy ha belföldi fuvarozás a feladat, keressen megbízható fuvarozó céget! A Konrád Daru Kft. több évtizedes tapasztalatai a belföldi fuvarozás területén tökéletes garanciát nyújtanak. Hívjon minket, és segítünk!